ЗДО №5, ЗДО ”Дзвіночок” №5, Жашків
Черкаська область, Уманський район

Поступове відкриття садочка

     Наш заклад ретельно готувався до відновлення освітнього процесу в період послаблення карантину. Відділом освіти Жашківської міської ради був розроблений алгоритм дій  ЗДО щодо відновлення роботи закладів дошкільної освіти у період послаблення карантинної ситуації. Адміністрація нашого садка теж розробили свій алгоритм дій. 2 червня 2020 року відновили свою роботу 4 садових групи. А на 5 червня 2020 року відкрили всі 6 груп.

Крок 1. Провелии інформаційну діяльність через мережу Інтернет, оголошення, наочну  інформацію тощо серед батьківської громадськості щодо стану здоров'я дітей та можливості відвідування ними ЗДО.

Крок 3. Отримали для підготовки до подальшої роботи ЗДО дезінфікуючі, миючі, антисептичні засоби, безконтактні термометри, індивідуальні засоби захисту, паперові рушники.

Крок 4. Підготували приміщення та території ЗДО до прийому дітей (провели дезінфекцію,  дератизацію та акарацидну обробку території від кліщів, комах).

Крок  5. Здійснили аналіз наявності необхідних продуктів харчування, їх якості та кількості. 

Крок 6.  Розробили та затвердили перспективне меню ЗДО на літній період.

Крок 7. Із урахуванням вимог карантину, режиму дня  склали  графік та  маршрут прибуття до ЗДО і повернення дітей із ЗДО для забезпечення максимального фізичного дистанціювання (прийом дітей та супровід їх працівниками  при поверненні  додому відбувається біля входів на території закладів).

Крок 8. Налагодили комунікації з постачальниками на предмет  забезпечення  продуктами харчування з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог та протиепідемічних заходів.

Крок 9. Створили моніторингову комісію у складі 4 чоловік.

Крок 10. Розробили питання для онлайн-опитування щодо стану здоров’я дітей закладу і провели опитування всіх дошкільнят закладу.

  Крок 11. Вихователі всіх груп організували роз’яснювально-виховну діяльність серед вихованців про необхідність дотримання правил поведінки у ЗДО та вдома в умовах послаблення  карантину (з використанням мережі Інтернет та соціальних мереж).

Крок 11. Внесли зміни в структуру освітньої діяльності із наданням пріоритету заходам, що проводяться на відкритому повітрі та не потребують використання значної кількості додаткового інвентарю, уникати проведення масових заходів.

Крок 12. Організували створення  необхідних умов для проведення щоденного медичного огляду дітей дошкільного віку із забезпеченням температурного скринінгу,  та здійснення  контролю стану здоров’я дітей і працівників закладу.

Крок 13. Встановили заборонити відвідування ЗДО особам із ознаками гострого респіраторного захворювання, підвищеною температурою тіла та скеровувати їх до закладу охорони здоров’я за місцем їх медичного обслуговування.

Крок 14. Налагодили співпрацю із відповідними медичними та профільними установами з питань консультування діяльності ЗДО в особливих умовах послаблення карантинної ситуації.

Крок 15. Забезпечили щоденне взаємоінформування:  відділу освіти  –  щодо рекомендацій у вирішенні актуальних питань, документального супроводу роботи ЗДО тощо; ЗДО – щодо кількості дітей, які відвідують заклад,  стану їх здоров’я, з інших аспектів, які виникають в ході робот.

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *