ЗДО №5, ЗДО ”Дзвіночок” №5, Жашків
Черкаська область, Уманський район

Люба матуся - ти найкраща!!!

Травень - місяць особливий. А особливий тому, що у травні святкують свята, пов’язані з рідними людьми, з родиною.

     У другу неділю травня увесь світ відзначає день найдорожчої у житті людини – мами.  Це найважливіші жінки для кожного з нас. І здається закономірним, що ми відзначаємо таке свято. Але з чого все почалось? Тенденція святкувати День матері прийшла до нас із США. Саме там восьмого травня 1914 року вперше офіційно, на рівні країни відзначили це свято. Сьогодні в США прийнято носити в цей день на одязі гвоздику: якщо вона кольорова – мати жива, якщо біла – то це вшанування померлих матерів. Таку ж традицію перейняли австралійці. Згодом, по закінченні Першої світової війни, традиція розповсюдилася й по інших країнах. Першою тенденцію підтримала Швейцарія. Ще близько 30 країн обрали для цього дня інші дати: норвежці святкують День матері у лютому, вірменці – у квітні, білоруси – у жовтні, аргентинці та індійці – у жовтні, іспанці та португальці – у грудні. І кожна з країн святкує його по різному. В Австралії, наприклад, цей день не є ні офіційним, ні державним святом. Та це не заважає місцевим жителям вшановувати своїх матерів. Австралійці дарують подарунки свої мамам на знак поваги ще з 1924 року.

          В Україні офіційно День матері почали святкувати з 2000 року. Саме тоді було постановлено вітати наших матусь у другу неділю травня. Цього року воно припало на 10 травня.

Мати – найрідніша і найближча кожному з нас людина. Від неї ми отримали життя. Вона вчить людських правил, збагачує наш розум, вкладає у наші вуста добрі слова. Перше слово, яке дитина вимовляє це слово „мама”. Образ матері опоетизований у віршах, оспіваний в музичних творах, прославлений в казках, легендах та притчах.

         День матері - це день, коли ми можемо подякувати нашим мамам за усе те добре, що вони для нас зробили, за їх самопожертву і любов. Тому не забудьте  привітати своїх найрідніших матусь. То буде для них найбільшою радістю!

Наші вихованці сердечно привітали своїх матусь і вручили виготовлені власноруч подаруночки та квіти.

                                                                    

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *