ЗДО №5, ЗДО ”Дзвіночок” №5, Жашків
Черкаська область, Уманський район

Вчимося грати у волейбол і не тільки...

Правильна гарна постава - ключ до здоров’я дитини. у 3-4-річних дітей відбувається збільшення м’язової сили і відповідно розвиток функціональних навичок. Унікальна будова хребта дозволяє тулубу згинатися і випрямлятися завдяки скоординованій роботі м’язів, зв’язок, кісток. Тому при складанні комплексів фізичних вправ для дітей дошкільного віку приділяють значну увагу вправам, які корегують положення хребта, формують правильну поставу. На заняттяз з фізичного виховання інструктор з фізичного виховання Палажчук В.С. використовує різноманітні види рухів, які не тільки розвивають опорно-руховий апарат, м’язи тіла, але й впливають на роботу функції шкіри всього тіла, дрібних м’язів обличчя, активізації легенів, м’язів серцево-судинної системи, пальців рук та ніг, тощо.

Як прийнято вважати, що ігрова діяльність обумовлена самою природою людини. Вона забезпечує потребу в постійному тренуванні організму. Головною особливістю ігрової діяльності є можливість розвитку і вдосконалення дитини.

Кожна гра має певну мету, прагнучи до досягнення якої її учасники мають можливість саме реалізовуватися, творчо проявляти свої природні задатки і здібності. Різноманіття ігор дозволяє виділити три основні групи: рухливі, спортивні, народні. Для дітей дошкільного віку більш зрозумілі і доступні рухливі ігри. Але знайомство зі спортивними іграми є відмінним засобом залучення до систематичних занять фізичною культурою і спортом.

Волейбол - один з найпоширеніших, захоплюючих і доступних видів спорту, які отримали всенародне визнання. Чим раніше ми почнемо залучати до цієї цікавої гри, тим більше дітей будуть відвідувати волейбольні секції. Йдеться, звичайно, не про саму гру, а про основні волейбольні елементи. З чим 6 річні діти справляються і отримують величезне задоволення. бажання займатися.

Волейбол улюблена гра дошкільнят нашого закладу. Малята завжди з нетерпінням чекають занять, на яких навчають тримати, ловити, відбивати та котити м’ячі.

             

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *