ЗДО №5, ЗДО ”Дзвіночок” №5, Жашків
Черкаська область, Уманський район

Різдвяні янголята віщують свято

Про Різдво Христове – дітям!!!

Як розповісти дитині про народження Бога, в якого вірять більше, ніж у 200 країнах світу, бо християнство є однією з найпоширеніших релігій серед людства? І ми вирішили поділитися з вами історією про те, як народився Ісусик, немовля, яке в майбутньому стане Богом для переважної кількості людей. І це саме те, про що зрозуміють усі діти. А більш складні запитання треба задавати священикам, що знають правильні відповіді. А історія була така.

Це сталося дуже давно, більше ніж дві тисячі років тому назад. Відтоді ми ведемо відлік часу. Однієї холодної зимової ночі, коли тільки пастухи в долині стерегли свої отари від вовків і грабіжників, з’явився перед пастухами Ангел-Благовісник, який сповістив їм про те, що ця ніч надзвичайна і особлива, бо в цю ніч народися Ісус Христос, який стане Богом для людей. Пастухи здивувалися і

вирішили піти у Вифлеєм, щоб на власні очі переконатися у сповіщеному. Батьки маленького Ісусика, Йосип та Марія, до того часу, як вирушити у Вифлеєм, жили у місті Назареті. Йосип був теслею. Але імператор видав наказ, яким вирішив переписати усіх жителів, що населяли його імперію. І була одна умова, вони змушені були повернутися у те місто, до якого були приписані. Тому батьки маленького Ісусика вирушили у важку і довгу дорогу. Їм потрібно було дійти до Вифлеєма. А з Назарета до Вифлеєма більше ніж 100 кілометрів і здолати їх потрібно було пішки. Для Марії це було особливо важко, тому що вона носила під серцем маленького Ісуса. Цей перепис зібрав багато подорожуючих. І ось недалеко від Вифлеєма їх застала ніч. Всі місця для ночівлі були

зайняті, і Йосип з Марією зупинилися у печері, що призначалася для тварин. І ось тут серед сіна та соломи, далеко від домівки, в глиняній печері народився Ісус Христос. В момент народження немовля, у небі засяяла яскрава Вифлеємська зірка. Незабаром до печери підійшли й пастухи. По ліхтарю, який гойдався над печерею, вони зрозуміли, що прийшли правильно. І коли вони зайшли всередину, то побачили немовля в яслах, якого мама Марія кутала в пелюшки. Світло над яслами сяяло так, що засліпило пастухів. Це було особливе сяйво. Сяйво народження Бога на Землі. Ось так народився Ісус Христос.

І кожного року ми святкуємо день Різдва Христового.

А в переддень Різдва, у Святвечір ми співаємо колядки, прославляючи народження Ісуса Христа і передаємо цю радісну звістку з уст в уста аж до Водохреща.

В цей день є також особливе привітання серед людей, що відмічають Різдво. Одні люди говорять: «Христос народився!», а інші відповідають: «Славімо Його!»__

Різдво Христове - коротенька розповідь для дітей  

https://www.youtube.com/watch?v=UUiu1FdEmuo

Рiздво Христове - велике свято христиан Украiни. З давнiх давен украiнцi святкують його у Святвечiр, чекаючи появи першоi зiрочки на небi, яка сповiщає, що народився Син Божий- Iсус Христос, який є Спасителем.

   Малята старшої групи "Бджілка" теж ознайомились із українськими традиціями святкування Різдва.

Тематичне заняття" Iсус народився", бесiда " Святкуємо Рiздво", аплiкацiя "Янголятко", які провела вихователь Куць Наталя Василівна, пройшли з цiкавiстю та задоволенням. Малята розповiдали, як святкуватимуть в родинi, старанно вирізали янголяток. Як підсумок, вивчили колядку, якою привітали працівників дитячого садка.

    

 

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *