ЗДО №5, ЗДО ”Дзвіночок” №5, Жашків
Черкаська область, Уманський район

Святкуємо разом із природою та гарним настроєм

Свята Івана Купала завжди чекають малята тому, що воно є одним із казкових свят українського обрядового календаря. Це свято Івана Купала (Купайла),  припадає на 7 липня. Історично цей день був днем літнього сонцестояння, що збігався з Різдвом Івана Хрестителя.

Щорічно 6 або 7 липня в нашому садочку відбулося свято Івана Купала «Ой, на Івана, ой, на Купала».

     Головними дійовими особами свята стали Купало та Марена. Педагоги професійно і весело ознайомили дітей з історією та народними традиціями святкування українцями дня Івана Купала, закріпли знання купальських пісень, українських народних хороводів; розвивали музично – хорові навички та хороводні рухи, спритність, кмітливість. У віночках, з любов’ю, сплетених мамами, дівчатка водили хороводи. А сильні і сміливі хлопчики азартно стрибали через імітоване вогнище. Особливо сподобалися малюкам герої свята. Основою свята стало збагачення дітей позитивними емоціями, формування у дошкільників почуття національної свідомості, виховування почуття любові до рідного краю. Колектив закладу ретельно підійшов до організації та святкування найпоетичнішого літнього свята українського народу, залучивши батьків вихованців до його проведення. Свято на цьому не закінчилося – на ігрових майданчиках відбулося  плетіння оберегів для своєї родини, щоб щастя і здоровꞌя було для всіх.

     Сьогодні на святі Івана Купала, розважаючись, граючи, співаючи і танцюючи, разом показали, що ми – справжні українці, які шануємо звичаї свого народу і маємо добрі серця і чисті душі.

https://www.facebook.com/photo?fbid=795882732326968&set=pcb.3143349379142109

https://www.facebook.com/groups/1615948221882240 Івана Купала

Возможно, это изображение 3 человека и цветок Возможно, это изображение 7 человек

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *