ЗДО №5, ЗДО ”Дзвіночок” №5, Жашків
Черкаська область, Уманський район

МОН рекомендує батькам дошкільнят

КАРТИНКА МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ

 Дитячі садочки відновили свою роботу в Україні з 25 травня після послаблення карантину. Дітей в закладі не змушують обов’язково носити маски.

Дуже часто перший похід дитини в дитячий садок стає справжнім стресом для дітей. Іноді процес підготовки дитини стає стресом і для батьків. Щоб цього уникнути, в уряді підготували рекомендації, як адаптувати дитину до дитячого самдочка.

Для цього є 6 простих кроків, які слід повторювати за місяць-два перед першим походом дитини в садочок. Їх підготувало Міністерство освіти й науки України.

https://education.24tv.ua/yak-pidgotuvati-ditinu-do-dityachogo-sadka-korisni-poradi_n1388944

Поряд із традиційними формами роботи, заклади освіти можуть застосовувати інноваційні методи. До прикладу: "Буккросинг", "Дерево цілей" або "Дерево розвитку групи" та "Батьківська скринька", а також впроваджувати дистанційні форми спілкування.

Окрім того, садочки мають створити універсальний дизайн та зручне розташування приміщень та прибудинкових територій.

Є прийнятним впровадження дистанційних форм спілкування з батьками на онлайн-платформах та використання мобільних додатків. І варто враховувати тривалість і кратність роботи вихователя з дитиною за комп’ютером та ґаджетами відповідно до віку дитини.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *