ЗДО №5, ЗДО ”Дзвіночок” №5, Жашків
Черкаська область, Уманський район

Вітаємо всіх із прийдешніми святами

14 жовтня – Покрова, День козацтва і День захисника України!

 14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, а віднедавна ще й – День захисника України.

      День Захисника України  - це наймолодше свято яке було затверджене 14 жовтня 2019 року, цей день є офіційним вихідним. Ось уже 7-мий рік ми відзначаємо це свято.

     Друге не менш важливе свято – День українського козацтва, це свято співпадає зі святом Присвятої Богородиці, бо козаки вважали Богоматір своєю захисницею та покровителькою. Головна церква українських козаків завжди була на честь Покрови. Від самого початку козаками були виключно вільні люди. На Запорізькій Січі головними принципами були свобода і рівність – усі мали рівні права та обов’язки. Козак в українській культурі – був завжди воїном, який служить своїй Батьківщині, боронить віру, гідність та звичаї всього українського народу.

      Вітаємо всіх зі святом мужності і патріотизму, святом історії і добра - Днем Захисника і Захисниці України. Це свято не лише чоловіків, це свято всіх, хто любить і захищає свою Батьківщину. Це - свято України. Нехай Ваш дім буде наповнений світлом і любов'ю, а робота приносить лише задоволення!

Наші вихователі провели, заняття з бесідами, читанням художніх творів, іграми та музичну розвагу присвячену знаменним датам нашого українського народу. Дошкільнята познайомились з історією виникнення Свят та відчули себе сміливими, умілими та розумними "козачатами".

https://www.facebook.com/groups/1615948221882240

           

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *